2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

VI. Máté Napi Sokadalom

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a hagyományosnak számító Máté-nap Bükkábrányban szeptember 24-én, emlékezve arra, hogy 1461-ben Mátyás király ezen a napon engedélyezte országos vásár megtartását az akkori Alsóábrányban. A rendezvény keretein belül tartották meg a IV. Pálinkamustra és kőttes sütemények versenyét is.

A program kezdéseként délután fél kettőtől az iskola udvarán gyülekeztek a sokadalom résztvevői, majd 14 órától indult a felvonulás a hivatal előtti térig. Ezt követően fél háromtól a köszöntő után a Hujákolók műsorát tekinthették meg a jelenlévők. A három fős társulat aktívan bevonta nem csak a kicsiket, hanem a felnőtteket is a műsorába. Őket a helyi óvodások dalos, táncos műsora követte majd, 15 óra 15 perctől a Nefelejcs Néptánccsoport műsorát láthatták a kilátogatók. Délután fél négytől a rendezvényen résztvevő, Harsány, Tállya, Hévízgyörk és Bükkábrány népdalcsoportjai mutatkoztak be egy dalostalálkozó keretein belül. 16 órától a Kisötlet Gyermekszínpad kedveskedett egy műsorral, ahol különböző országok népmeséibe pillanthattunk be. A színpadon kiosztották a sütemények és pálinkák készítőinek a megérdemelt díjakat. Az idei évben sokat javult minőség a zsűri szerint, a térség legdinamikusabban fejlődő versenye lehet idén a pálinkamustra. Az estét az Erdélyből éppen hazaérkezett Kiss Kata zenekar indította koncertjével, majd 19 órától a Ciráda zenekar produkciója zárta a napot. Az idei év díszvendége Harsány település volt. A községről szóló kiállítást a plébánia udvarán lehetett egész nap megtekinteni. Ezen kívül a plébánia épületében „Búza, Kenyér, Áldás” címmel Karuczkáné Csibrik Margit összeállításában kiállítás volt látható. A Petőfi úton felállított árusoknál helyi termékekből vásárolhattak az érdeklődők, az orvosi rendelő mögött pedig népi gyermekjátékokat próbálhattak ki a gyermekek és játékos kedvű felnőttek egész nap.

Harsány község díszvendégként vett rész a VI. Máté Napi Sokadalmon Bükkábrányban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek