2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF
IMG 5237

VI. Harsányi Szürkemarha Fesztivál

IMG 5237

Harsány leggrandiózusabb eseménye, a minden év augusztus hónapjának második szombatján megrendezésre kerülő Szürkemarha Fesztivál. Idén hatodszorra látogathattak el az érdeklődők a Szilvási tanyára és környékére, ahol a rendezők mintegy hatezer adag szürkemarha pörkölttel, és rengetek nagyszerű programmal várták a vendégeket. Voltak zenés és táncos előadások, lovas bemutatók, hagyományos cséplés-és gabonatisztítás, traktor bemutatók.

Többek között fellépett az Alma Együttes, Veréb Tamás, és a Neoton Sztárjai. Mindemellett természetesen a kisebbek sem unatkozhattak, számukra is rengeteg lehetőséget nyújtott a rendezvény. A fesztivál keretén belül megrendezésre került a VII. Borsodi Bajusz Mustra, amelyen huszonhárom nevezőből a zsűri Palotai Attilát választotta az idei esztendő Bajuszkirályának. A szokásokhoz híven idén sem maradhatott el a szürkemarhából készült ételek főzőversenye, ahol szakmai zsűri elnöke nem volt más, mint a Konyhafőnök című műsorból ismerhető Bernáth József sztárséf. A megmérettetésen közel száz főzőcsapat mérhette össze a tudását a fődíjért, ami nem volt más, mint egy szürkemarha tinó, melyet Nagy Attila és csapata nyert meg. A rendezvény fővédnöke Dr Nagy István, agrárminiszter, míg védnökei Tállai András, a pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Szabó Gergely Harsány község polgármestere, a B.-A.-Z. megyei közgyűlés tagja volt.

IMG 5245

IMG 5262

IMG 5326

IMG 5439

IMG 5444

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek