2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Utazás - 2010- A fesztiválok éve

Utazás – 2010- A fesztiválok éve

Utazás - 2010- A fesztiválok éveAz Észak-magyarországi régió turisztikai szolgáltatói, látnivalói, programjai az idén kb. 300 négyzetméteren mutatkoznak be az Utazás Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon. A három megyét – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét – magába foglaló régió kiállítói az A pavilon 108, 109, 110-es blokkjában találhatók.

A kiállítók között jelen vannak a régió jelentős turisztikai desztinációi: Eger és térsége, Miskolc, Gyöngyös és Mátra, Mezőkövesd, Bogács, Szilvásvárad, Bélapátfalva. Emellett természetesen turisztikai szolgáltatók, idegenforgalmi szervezetek is  vannak önálló standokon. Közös sajtótájékoztatót tartott a három megye a nyitó napon. Dr.Nagy Imre, a RIB elnöke azt mondta, hogy a turizmuson mindig előbb érződik a válság, de mindig talál válaszokat ezekre a kihívásokra, ez látszik a programokból is. Elmondta, hogy kevesebb volt már az elmúlt évben is a vendég, de az országos átlagnál ebben a régióban a belföldi turizmus kedvezőbb statisztikát mutat, a külföldi viszont rosszabbat. Dr Ódor Ferenc, a Borsod- Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés elnöke a megye múzeumairól, a 25 éves Világörökség képező Aggteleki Nemzeti Park fejlesztéseiről, valamint  a fürdőkről beszélt. Azt mondta, hogy a fejlesztésekből az látszik, hogy a nagy beruházásokon kívűl fontos szerep jut  az egyes településeknek, akik sokat tehetnek azért, hogy még több vendégéjszakát töltsenek itt az idelátogatók. Lencsés József, a miskolci önkormányzat képviseletében  a fesztiválokról szólt, és elmondta azt is, hogy a város 15 millió forintot költ színvonalas kiadványokra, amelynek elkészítésére sajnos nem lehetett az idén pályázni. Soós Tamás a Heves megyei Közgyűlés elnöke örömmel jelentette be, hogy újra megnyitják az egri Buttler Házat március 12-én, amely már több mint 20 éve nagyon rossz állapotban volt a város szivében. Farkasné Palotás Magdolna, Nógrád megye képviseletében főként a hollókői új programokat említette.

Székiné Dr.Strémi Melinda, Salgótarján polgármestere viszont arról szólt, hogy náluk sajnos nagyon kevés tursiztikai pályázat valósult meg, s még szálláshellyel sem büszkélkedhetnek, de több program valósul meg közösen a szomszédos Szlovákiával közösen, amelyre várják a vendégeket.  Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. igazgatója a kiállításra invitálta a vendégeket, ahol számos kiváló programmal csábítják a szakemberek az Észak-magyarosztági régióba a látogatókat.

OBE

 

Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve Utazás - 2010- A fesztiválok éve

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek