2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

Újra rendőrkutya vigyázza az utcákat!

Több, mint 10 év után újra van rendőrkutyája a putnoki rendőrőrsnek. A másfél éves fiatal német-juhászt, aki avatási nevéről Bánkútról kapta a Bánk megszólítást, tavaly decemberben vásárolta a rendőrség.

Minősítését Dunakeszin szerezte egy 6 hetes kiképzés elvégzését követően. Ennek értelmében járőrkutyaként teljes értékű kényszerítőeszközként szolgál, miközben gazdájával szolgálatot lát el.

Bánk, Polák Gábor r. törzszászlóshoz tartozik majd. Az ő elmondása alapján, bár a kutya elsősorban épp úgy kényszerítőeszköz, mint a fegyver vagy a gumibot, így alkalmazása és az őt alkalmazó hatásköre is megegyezik más járőrökével, ő társként tekint rá, hiszen egy önállóan gondolkodni képes lény.  

Polák Gábor 1995-ben szerelt fel és 2013 óta szolgál Putnokon. 2000-ben végezte el azt a három hónapos alaptanfolyamot, amely lehetővé teszi, hogy járőrkutyával dolgozhasson. Azóta Bánk a 4. kutya, akit a rendőrségtől kapott.

Körzeti megbízottként az ózdi rendőrkapitányság és a putnoki rendőrörs illetékességén kívül, Sajóvelezd, Királd, Dubicsány és Sajómercse községekben járőröznek majd Bánkkal.

Filep Dávid

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Határtalan komfort és elegancia együtt? Igen, lehetséges! A legtöbb ember számára problémát okoz a megfelelő téli viselet kiválasztása. Különösen akko…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum