2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Újabb fejlesztés kezdődik a bükkaranyosi óvodában

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott, közreműködő cégek vezetői és Nagy Lajos polgármester aláírták a kivitelezői szerződéseket, így az ünnepi hosszú hétvége után megkezdődhet a közel 10 millió Forintos fejlesztés az óvodában és annak konyháján.


Az elmúlt évek során 2 ütemben kívül és belül megújult az óvoda-konyha-étkező épület együttese, annak fűtésrendszere, világítása és konyhai gépei.
A 2015. év végén elnyert, ismét a Belügyminisztérium által támogatott pályázatból –mely  100%-ban fedezi a költségeket – most 2 db,  az új minőségi  előírásoknak megfelelő konyhai  gépet tud vásárolni az önkormányzat,  így a  már teljesen új eszközparkkal az egészséges, modern étkeztetés biztosítható a gyermekeknek és a szociális étkeztetésben részt vevőknek.
A pályázat másik részében napelemek kerülnek fel az épület együttes tetejére, melyek termelése teljes mértékben biztosítja majd az épület elektromos áram ellátását, ezzel éves szinten 5-600.000 Ft-ot megtakarítva az önkormányzat költségvetése részére, mely összeg egyéb fejlesztésekre fordítható a településen.
A munkálatok – az időjárás függvényében – április hónapban zajlanak, a kivitelezés az óvoda és a konyha nyitva tartását nem módosítja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…