2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Tisza-tavi Szezonzáró Fórum

Tisza-tavi Szezonzáró Fórum

Tisza-tavi  Szezonzáró  Fórum„Tisza-tó, Aktív Nyugalom”

A Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága – a hagyományokhoz híven – Szezonzáró Fórumot tartott november 19-én Karcagon, az egy éve átadott Nimród**** Bioszálloda és Bioétteremben, melyen a térség országgyűlési képviselői, polgármesterei, szolgáltatói, a Tisza-tavi Hatóságok képviselői, és a Tisza-tó turizmusáért tenni kívánó szakemberek vettek részt.

A Tisza-taviak elégedetten tekinthetnek a szezon eredményeire, hiszen a Kulturális Turizmus Évében közel 100 db 3=4 + kulturális csomag ajánlat érkezett a régióból, mely mind a nagyközönség, mind pedig a szakma körében felkeltette az érdeklődést.

A Tisza-tavi régió kulturális életének hiteles tolmácsolásához létrejött egy 4 fős munkacsoport, mely segítette a régió a tematikus évben való hatékony részvételét.

A válság ellenére is jól teljesített a régió

A Tisza-tavi turisztikai régió helyzete egyértelműen erősödött a hazai turisztikai régiók sorában. Az itt tartózkodó vendégek 75%-a magyar, az előző évekhez hasonlóan továbbra is jelentős a nyugat-dunántúli megyeszékhelyekről érkezők aránya. A 2009-es év első kilenc hónapjában a vendégek száma az előző év azonos időszakához képest 3,7 %-kal csökkent, de ez a csökkenés a belföldi vendégek viszonylatában csak 0,9 % volt. A vendégéjszakák száma ugyanezen időszakban 5,8 %-kal csökkent. A belföldi vendégek ilyen szempontból is kisebb mértékben – 4,2 %-ban – maradtak el.

Az adatokat megvizsgálva megállapítható, hogy az új fejlesztéseket megvalósító településeken és az öko-, illetve aktív turisztikai fogadóterületeken továbbra is dinamikus a vendégforgalom növekedés. Magyarország kilenc turisztikai régiója közül a Tisza-tónál emelkedtek a legnagyobb mértékben az év első hét hónapjában a szállásdíjbevételek. A vendégek továbbra is egyre tudatosabban választják a Tisza-tavat az aktív üdülés színtereként.

 

A vendégek számának alakulása a Tisza-tavi régióban 1998-2009 között

 

Tisza-tavi  Szezonzáró  Fórum

 

Tisza-tavi  Szezonzáró  Fórum

A vendégéjszakák számának alakulása a Tisza-tavi régióban 1998-2009. között

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek