2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Szüreti Napok Szikszón

A testvérvárosok vezetői is nagyon jól szórakoztak Szikszón

Szikszói alkotóművészek kiállításával kezdődött a szüreti mulatság az Inkubátorház Galériájában. Több féle művészeti ágban, Fedor János, Kiss László, Horváth Mária, Mazur József, Mező István, Urbán Tibor, Vécseiné Fedor Zsuzsa, és Puskásné Pásztor Mária alkotásait láthatták a vendégek. Füzesséri József polgármester a következő gondolatokkal nyitotta meg a kiállítást: Azt szoktam mondani, hogy a szikszóiak legyenek büszkék arra, hogy Szikszón születtek, de most azt mondom, hogy büszke vagyok, hogy ilyen szikszóiak vannak. Kicsit lelkiismeret furdalásom van az általam nagyon szeretett területtel kapcsolatba, mert úgy gondolom vannak adósságaink, viszont mentségünkre legyen mondva, hogy ezelőtt az életben-maradásért küzdő városban, sokkal fontosabb volt, munkahelyet teremteni, megélhetést biztosítani, mint a kultúrát támogatni.

Mező István karikaturista köszöntő szavai után a lengyel testvértelepülés polgármestere is köszöntötte a szikszóiakat, majd a vendégek megtekintették a műveket.

A városban elindult a szüreti menet, gólyalábasok vezették a táncosokat, lakosokat, zeneszóval muzsikával a főtérre. A főtér színpadán pedig egymás után léptek föl az ovisok, azután a művészek. Kulturális kavalkád kezdődött, amely bállal fejeződött be, kivilágos – kivirradtig szólt a muzsika.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek