2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Szüreti felvonulás és városnap Szikszón

Október első hétvégéje ( 7- 8)  a szüret és a városnap jegyében zajlik Szikszón.  Hagyomány már , hogy felvonulással, játékkal és bálozással ünneplik a szüretet , de új kezdeményezésként a második városnapot is szervezik.
Szikszó bortermelő vidék , régebben nem élt olyan család a városban akinek ne lett volna szőlője a Magyar Hegyen- mondja Takács Lászlóné Szikszó alpolgármestere- Manapság ugyan már kevesebben szüretelnek , de még mindig nagy respektje van a szőlőnek, a bornak, a pincéknek. Ezért is szervezi meg évről évre az önkormányzat a Szüreti Napot , amely az egész várost megmozgatja.

Október 7-én délután fél kettőkor indul a menet az iskola udvaráról a Fő térre. A felvonuláson az intézmények ,  a szervezetek képviseltetik magukat  a szürethez illő viseletben.  A Fő tér szabadtéri színpadán iskolások, nyugdíjasok műsora szórakoztatja a jelenlévőket,de  fellép majd  az Avas Néptáncegyüttes és délután öt órakor Péter Szabó Szilvia.  Az esemény csúcspontja minden esztendőben az a játékos vetélkedő, ahol a szikszói felnőttek csapatai összemérik a tudásukat a szőlő szedésben, préselésben, must kínálgatásban és népi táncban.

Vasárnap már a második város napnak ad helyet az Inkubátor Ház- mondja Takács Lászlóné- A kezdeményezés célja az volt, hogy erősítsük az összetartozást. Ezen a napon lesz a szikszói református templom rajzpályázatának a kiállítása, de lesz helyi retró kiállítás is,vers és prózamondó verseny valamint a Virágos Szikszó pályázat  eredményhirdetése.  Vetélkedő a reformáció koráról, de az érdeklődők diákmunkák kisfilmpályázatának díjazott munkáival is megismerkedhetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…