2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Pöltenberg Ernő Emléknapok 2011- Bükkaranyoson

Csatába vonultak a gyerekek is, mint 1849-ben, a gulyáságyúkban rotyogott a Huszár-gulyás, volt kulturális program, és főzőverseny is, ahol 16 baráti társaság versengett a legjobbnak járó díjért.

Az ide látogatók a népzenei és táncbemutatókon kívül láthattak csikós-, lovasíjász- és dzsidás-bemutatót, részt vehettek íjászversenyen, lovagolhattak és kipróbálhatták a kardforgatást, valamint postakocsikázhattak is.A pénteki napot Waszlavik Gazember Lászlóval, a szombatit pedig a Sikátor együttessel búcsúztatták teret engedve kicsit a rockzenének is.
Idén újra megrendezték az elmúlt években oly sikeres Pöltenberg Ernő Emléknapokat Bükkaranyoson. A rendezvény a Kulcsárvölgy-patak melletti füves területen volt. Tizenhat hagyományőrző csapat képviseltette magát, összességében körülbelül 45-50 lovassal, ugyanennyi gyalogossal és 4-5 ágyúval. Kerékgyártó László volt a kommentátora a csatának, aki részletesen beavatta a közönséget a csata menetébe, és a fegyvernemekbe.

 

További képek a galériában

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …