2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Nyári munkán a diákok Szikszón

Július 2-ától, három ütemben, hetvenegy diákot foglalkoztat nyári munkán Szikszó Önkormányzata . A program a szikszói járás munkaügyi központjával történt együttműködés keretében jöhetett létre. Szikszó alpolgármestere Takács Lászlóné – aki évek óta vezeti a diákok nyári munkáját az önkormányzatnál –arról beszélt : a város számára fontos a gyerekek ilyen jellegű támogatása is. Azt tapasztalja, évről évre egyre többen és többen akarnak részt venni ebben a programban.

A nyári munkára a 16- 25 év közötti , szikszói lakhelyű , nappali tagozatos ,közép és felsőoktatásban részvevő diákok jelentkezhetnek. Napi hat óra munkájukért bért kapnak, ami segítséget jelent a családoknak a szeptemberi iskolakezdéshez, de zsebpénznek is kiváló.  Az önkormányzat évek óta olyan feladatokat állít össze számukra, amely során megismerhetik a város életét, munkájukkal hozzájárulhatnak Szikszó közösségi életének fejlődéshez.

Az idén július  2-20, július 23-augusztus 10 és augusztus 13-31 közötti turnusokban dolgozhatnak-  mondja Takács Lászlóné. A feladatokat a fentebb említett szempontokon  túl úgy válogattuk össze, hogy alkalmazkodjon az életkorukhoz  és siketélményük is legyen benne. Az idén szociális munkában, könyvtárban,  uszodában, és az állattartó telepen tevékenykedhetnek. A szikszói szociális gondozóhálózat keretében idős embereket látogatnak ,akiknek kerti és házi munkában, bevásárlásban segítenek, de feladatuk része a beszélgetés is. A könyvtárban katalogizálnak ,leltároznak. Az uszodában segédkeznek a nyári táborokban a gyerekek körül, de a takarításban, és udvargondozásban is részt vesznek. Az önkormányzat állattartó telepén olyanak dolgoznak, akik szívesen foglalatoskodnak állatok körül. A munkájukról az idén is kisfilmeket készítenek a diákok,a legjobbakat Szikszó Önkormányzata jutalomban részesíti. A díjátadás a városnapon lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek