2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megkezdődött a Harsányi Sópince tetőcseréje

Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően új tetőt kap a 250 méter hosszú, 4 ágú, egykori uradalmi pince terméskőből kirakott borháza.

A közel 13 millió forintba kerülő beruházás két részből áll. A 340 m2 cserép felhasználásával elkészülő új tető szerkezetében, kialakításában megtartja a jelenlegi, hagyományos fedés jellegét, de minden elemében megújul. A több száz éves épület új fedele tetőtéri ablakokkal lesz ellátva, mely lehetőséget biztosít a létesítmény tetőterének további kihasználásra. A tetőcsere mellett a projekt során megvalósul a település történetét, szokásait, szőlőművelés- és borászati hagyományait bemutató helytörténeti gyűjtemény kialakítása is. Ezzel párhuzamosan bővül a komoly népszerűségnek örvendő, országosan egyedülálló Harsányi Sópince. Az új sópince-ágban az önkormányzat mágnesterápiás gyógyításra alkalmas relaxációs kamrát és egy földalatti kápolnát alakít ki. A sópince a munkálatok befejeződéséig, előreláthatólag október közepéig zárva tart.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek