2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Barangoló
  • »
  • Megkérdeztük: Ki / nem/ tartja rendbe a miskolctapolcai csónakázó tavat?

Megkérdeztük: Ki / nem/ tartja rendbe a miskolctapolcai csónakázó tavat?

A fotó a Barlangfürdő melletti csónakázó tóról készült. Nem igazán turista csalogató látvány, nem beszélve arról, hogy büdös is. Nagyon elhanyagolt állapotban van, nem  válik a város dicséretére így a szezon előtt. Nem látni a vízfelületet a kosztól.

Megkérdeztük a Miskolc Holdingtól: Ki a gazdája? Miért nincs rendben tartva? Mikor lesz kitakarítva?

A Miskolci Turisztikai Kft. az alábbi választ adta:

„A csónakázó tó burkolt mederfalát mindenütt vastag bevonat fedi. Ez a bevonat a halak és a fotoszintézis következtében megjelenő oxigénbuborékok miatt rendre leválik és nagyobb un. plakkok formájában a felszínre kerül. A plakkok túlnyomó többsége a felszíni vízáramlással eltűnik, de a tó azon részén, ahol kiterjedt tündérrózsa és vízitök fajok élnek, a felszíni vízáramlás lelassul, ezért a levelek között megreked az uszadék. A plakkok itt rövid időn belül barnára színeződnek a napsugárzás és a légköri oxigén miatt. Ez a jelenség a természetes vizekben is gyakorta megfigyelhető, az ökoszisztéma számára ártalmatlan, bár esztétikailag kifogásolható.

A Miskolci Turisztikai Kft. ezért minden évben, nyár elején elvégzi az uszadék lehalászását és a vízinövény-állomány ritkítását. Ezt ebben az évben is elkezdtük, de eddig a kevésbé „látványos” feladatokon vagyunk túl, várhatóan jövő hétre viszont már esztétikailag is rendben lesz a tó.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…