2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Kakasfőző verseny Tardon

Tizenhat csapat mérte össze a főzőtudományát Tardon, a hagyományos kakasfőző versenyen. A Sándor völgyben rendezett nagyszabású főzőversenyen, nem csak a falu apraja- nagyja, hanem távolabbi vidékekről is érkeztek vendégek. Főztek a kácsiak, a bódvavendégiek, a budapestiek, a mezőkövesdiek isteni kakaspörköltöt,kakaslevest.

Berecz Attila, egri séf volt a háromtagú zsűri elnöke, aki elmondta, hogy nem csupán a hagyományos ízvilágot, hanem a tálalást, és a fűszerezést is értékelik.

Kitettek magukért a kácsiak is. Ostorházi István polgármester elmondta, hogy mindaz ami a fazékba került saját termékük. A fiatal kakasból – amely mindössze egy évet kapirgált – omlós pörkölt készült, amelyhez házi tarhonyát kínáltak, házi savanyúsággal.

Vámos Zoltán, Mezőkövesd alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy az a legkevesebb, hogy az ilyen rendezvényekre a szomszédos települések csapatai elmenjenek, hiszen az összefogásra ilyen módon is szükség van.

A szlovák bódvavendégiekkel minden évben találkozunk a főzőversenyen, most juhtúrós sztrapacskát kínáltak a kakaspörkölthöz. A tardiaknál pedig fenséges kakastaréj, és kakastöke pörkölt várta a vendégeket.

Természetesen a terület országgyűlési képviselője,Tállai András miniszterhelyettes is eljött a rendezvényre, végigjárta Gál János polgármesterrel a főzőhelyeket, és megkóstolta a kövesdi csapat főztjét.

Szórakoztató programokban sem volt hiány, a színpadon egész nap szólt a zene, mulattatták a jelenlévő vendégeket.

A pincesoron, Molnár Miklós családi pincéjében helyben termelt szőlőből készült vörösbort kóstolhattunk a jóízű pörköltekhez.

Orosz B.Erika

Fotó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…