Tizenhat csapat mérte össze a főzőtudományát Tardon, a hagyományos kakasfőző versenyen. A Sándor völgyben rendezett nagyszabású főzőversenyen, nem csak a falu apraja- nagyja, hanem távolabbi vidékekről is érkeztek vendégek. Főztek a kácsiak, a bódvavendégiek, a budapestiek, a mezőkövesdiek isteni kakaspörköltöt,kakaslevest.
Berecz Attila, egri séf volt a háromtagú zsűri elnöke, aki elmondta, hogy nem csupán a hagyományos ízvilágot, hanem a tálalást, és a fűszerezést is értékelik.
Kitettek magukért a kácsiak is. Ostorházi István polgármester elmondta, hogy mindaz ami a fazékba került saját termékük. A fiatal kakasból – amely mindössze egy évet kapirgált – omlós pörkölt készült, amelyhez házi tarhonyát kínáltak, házi savanyúsággal.
Vámos Zoltán, Mezőkövesd alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy az a legkevesebb, hogy az ilyen rendezvényekre a szomszédos települések csapatai elmenjenek, hiszen az összefogásra ilyen módon is szükség van.
A szlovák bódvavendégiekkel minden évben találkozunk a főzőversenyen, most juhtúrós sztrapacskát kínáltak a kakaspörkölthöz. A tardiaknál pedig fenséges kakastaréj, és kakastöke pörkölt várta a vendégeket.
Természetesen a terület országgyűlési képviselője,Tállai András miniszterhelyettes is eljött a rendezvényre, végigjárta Gál János polgármesterrel a főzőhelyeket, és megkóstolta a kövesdi csapat főztjét.
Szórakoztató programokban sem volt hiány, a színpadon egész nap szólt a zene, mulattatták a jelenlévő vendégeket.
A pincesoron, Molnár Miklós családi pincéjében helyben termelt szőlőből készült vörösbort kóstolhattunk a jóízű pörköltekhez.
Orosz B.Erika
Fotó:Orosz László