2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Értékteremtő közmunka Putnokon is

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere az elmúlt évek legnagyobb eredményének a foglalkoztatásban elért sikereket tartja. Kérdezhetjük, hogy miért, hiszen nem tudunk róla, hogy szaporodott volna az idetelepült vállalkozások száma.

– Az tény, hogy a településre rendkívül nehéz olyan céget csábítani amelyik munkahelyeket teremt, s ennek az egyik oka az, hogy kevés a szakmunkára alkalmas ember, a jelenlegi munkanélküliek között. Ezt sok próbálkozás után nyugodtan kijelenthetem. Azért tartom nagyon fontosnak azt, hogy az önkormányzatoknak lehetőségük van erre megoldást nyújtani, a közmunkaprogram keretében. – mondja.

Putnoknak nem csupán a belvárosa, a polgármesteri hivatala szépült meg az utóbbi időben, ahol szép díszburkolattal ellátott tereket, és gondozott parkokat látunk, hanem rengeteg virágot is.

–          Ezeket a virágokat mi termesztjük, s most már annyit termelünk, hogy még értékesíteni is tudunk belőle, és azt is hozzá kell tennem, hogy az Önkormányzat Farmján ma 172 ember dolgozik, s itt termeljük meg intézményeink számára a zöld alapanyag jórészét. Állattenyésztés is van, s a következő beruházásunk egy vágóhíd lesz, ahol persze bérvágást is vállalunk majd, hogy ne kelljen nekünk is messzire szállítanunk a sertéseket. Úgy gondolom, lehet itt fanyalogni a közmunka miatt,  de ha jól végiggondoljuk  ezzel értéket teremt az a réteg, amely a helyi vállalkozói körben nem talál munkát, a versenyszférában pedig sajnos nem tudná megállni a helyét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum