2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Én,Te,Ő, Mi,Ti,Ők

Bükkaranyos, 2014.09.01-2015.06.30.
Az Európai Unió az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, 100% -os támogatási intenzitással, 24. 999. 800.- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Bükkaranyos Községüzemeltetési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0388 „Én, Te, Ő – Mi, Ti, Ők” című projektjét, amely 2014. szeptember 1. és 2015. június 30. között sikeresen megvalósult.

Hat település iskolája (Bükkaranyos, Emőd, Harsány, Kisgyőr, Mályi, Nyékládháza) részvételével, két turnusban, összesen 240 gyermek táboroztatását, a bükkaranyosi Óvoda részvételével, két alkalommal, 30 – 30 gyermek képzését valósítottuk meg.
Az iskolások Tokajban az őszi és tavaszi szünetben színes, változatos és maradandó élményeket nyújtó programokon vehettek részt. Az interaktív színházi előadásokat követően megismerkedhettek a színpaddal, kulisszatitkokkal, beszélgettek a színészekkel munkájukról, színházi életükről. Majd a filmszínházban a kortársaik kamaszéletéről szóló filmeken szórakozhattak. A szakmai program része volt az őszi tábor alprogramjában a koncentráció, tér- és önérzékelés, vetélkedők (akarat, küzdeni tudás), nonverbális kommunikáció, verbális kommunikáció, ritmus, kreativitás, önkifejezés. A tavaszi tábor alprogramjában pedig a közös koncentráció, tánc- és mozgás órák (testtartás, kondicionálás, állóképesség), vetélkedők (csapatszellem, segítségnyújtás), társismereti játékok, szituációs feladatok, nonverbális kommunikáció, verbális kommunikáció, közös kreativitás, közös önkifejezés. A témák megvalósításában szakoktatók vettek részt.
Óvodásaink azonos ütemezésben, de életkoruknak megfelelő környezetben és időbeosztásban vettek részt a kézügyességüket, kreativitásukat, csoportmunkára való képességüket fejlesztő foglalkozásokon, valamint intenzív lovas oktatásban részesültek.
2015. május 30-án a bükkaranyosi Művelődési Ház adott otthont a programsorozatot záró rendezvényünknek, melyre meghívtuk a résztvevő települések polgármestereit, iskolájuk igazgatóit és a táborokban jelenlévő iskolásokat, kísérő tanáraikat. A megnyitó beszédet követően vendégeink megtekinthették azt a kiállítást, melyet a diákok és az óvodások – nagyon sokról elmondható, hogy remek – alkotásaiból állítottunk össze. Majd Önkormányzatunknak köszönhetően a Szabadidőparkban közös sütizéssel és különböző szabadtéri programokkal zártuk le ezt a napot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum