2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Az ünnepek elmúltával is gondoljunk a rászorulókra

Így tettek az önkéntes lelkészek is, akik Budapestről szállítottak tartós élelmiszerből, higiéniai szerekből és pipereáruból álló adománycsomagokat két debreceni alapítványnak is.

Mind a Tündérkör, mind a Gyermekremény Alapítvány rászoruló gyermekeket támogat Debrecenben és környékén.
Ezen a kategórián belül is a tartósan beteg, sérült vagy fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családok sorsa a legnehezebb, különösen az év elején. Ez nem csupán az ünnepek miatti költekezés következtében van így, hanem azért is, mert a decemberben megkapott dupla családi pótlék után a januári kimarad. Továbbá az adakozó szellem is inkább az ünnepek idején erőteljesebb – akár a civil lakosságról, akár cégekről, szervezetektől legyen szó –, így számos esetben fordul elő, hogy a rászorulókat támogató alapítványok, szeretetszolgálatok is gondban vannak az újév kezdetén, mivel ilyenkor egyre többen fordulnak hozzájuk segítségért.

Ezért indultak útnak Budapestről az önkéntes lelkészek épp az év elején a Gyermekreményhez és a Tündérkörhöz Debrecenbe, hiszen tudatában vannak, hogy a január az év egyik legkritikusabb hónapja a nehéz sorsú gyermekek és hozzátartozóik számára.

Az év kezdetén minden adomány, amely könnyítheti a hátrányos helyzetűek sorsát, nagyon nagy segítség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…