2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Az országos átlag fölötti az átoltottság a város intézményeiben

Az országos átlag fölötti az átoltottság a város intézményeiben

A romló országos járványhelyzet miatt Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere elrendelte, hogy mérjék fel a miskolci önkormányzat, a városi cégek, illetve a városi intézmények dolgozóinak körében, hogy mennyien és hány oltást kaptak eddig.

 

Az eredmények azt mutatják, hogy ezekben az intézményekben és vállalatoknál a munkavállalók átoltottsága magasabb az országos átlagnál, éppen ezért a polgármester egyelőre nem rendel el kötelező oltást.

 

Vannak ugyanakkor olyan intézmények is – például a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény -, amelyeknél az ellátottak köre, életkoruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen fontos, hogy a velük érintkező szociális munkások, idősgondozók oltottak legyenek, éppen ezért ezeknél az intézményeknél továbbra is különösen nagy figyelmet fordítanak a biztonságos munkavégzésre és az oltások meglétére.

 

A városvezetés továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri, elemzi és értékeli az országos járványhelyzet alakulását készen arra, hogy amennyiben indokolttá válik, a lehető legrövidebb időn belül meghozza a szükséges intézkedéseket.

 

A szakemberek pedig továbbra is mindenkinek azt ajánlják, hogy bár egyelőre nem kötelező az oltás a városi intézményekben és cégeknél, saját egészsége és hozzátartozóinak védelme érdekében mindenki kérje valamelyik rendelkezésre álló vakcinát, és amennyiben szükséges, akár harmadik alkalommal is oltassa be magát.

 

Vigyázzunk egymásra továbbra is!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek