2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Az iskolakezdés nehezen megoldható anyagi terheket ró sok rászoruló családra

Az iskolakezdés nehezen megoldható anyagi terheket ró sok rászoruló családra

Az iskolaszezon indulása olykor rendkívüli anyagi nyomást helyez a szegényebb sorban élőkre. Ha belegondolunk, hogy a sulisoknak be kell szerezni egy iskolatáskát, meg új cipőket, ruhákat az őszre, akkor el tudjuk képzelni, hogy milyen nehézségek elé néz egy többgyermekes rászoruló család, akiknek még a napi betevő megvásárlása is gondot jelenthet a hónap végén.

Ennek tudatában a szcientológia önkéntes lelkészek – összefogva más szervezetekkel – még az iskolakezdés előtt számos jótékonysági akcióval próbálták csökkenteni a rászorulókra nehezedő terheket. Egyébként is rendszeresen jótékonykodnak, de most a nyár végén és szeptember elején olyan is megtörtént, hogy egy nap két helyen segítettek egyszerre.

Például a Tündérpakk Alapítványnak iskolatáskákat, tanszereket, játékokat, ruhákat, higiéniai szereket, tisztítószereket, és egyéb, a családi költségvetést csökkentendő adományokat vittek az önkéntes lelkészek. Ezeket aztán az Alapítvány osztotta ki azoknak a rászorulóknak, akikkel kapcsolatban állnak.

A nyár lezárásaként az önkéntes lelkészek egy budapesti csapata Gyulajra utazott, hogy részt vegyen a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett 4. Roma Gasztro és Folklór Fesztiválon. Éppúgy, mint a korábbi években, adományt hoztak, főztek, és ételt osztottak a résztvevőknek. Egy másik, nyíregyházi önkéntes lelkész csapatuk pedig a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonának vitt több mint 200.000 Ft értékű tanszer adományt. Ezzel 49 olyan gyermek számára könnyítették meg az iskolakezdést, kiknek még az állandó otthon biztonsága sem adatott meg.

Így összefogással – a gazdasági nehézségek ellenére – sikerült könnyebbé tenni néhány száz rászoruló család számára a tanév kezdetét.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek