2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Az Árnyékkormány tíz százalékos visszamenőleges nyugdíjemelést és egyszeri 100 ezer forintos támogatást javasol a nyugdíjasoknak

Az Árnyékkormány tíz százalékos visszamenőleges nyugdíjemelést és egyszeri 100 ezer forintos támogatást javasol a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok minden egyes nap a bőrükön érzik az orbáni infláció borzasztó hatásait: a KSH adatai szerint mintegy 40 százalékos élelmiszerdrágulás sújtja a magyar lakosságot, ekkora inflációra pedig 1951 óta nem volt példa Magyarországon.

Ezt a megélhetési válságot az Orbán-kormány okozta azzal, hogy tönkretette a forintot. Ráadásul a kormány magára hagyta a nyugdíjasokat: az alig 5 százalékos nyugdíjemelés messze nem ellensúlyozza az orbáni inflációt.

Az Árnyékkormány ezért 10 százalékos visszamenőleges nyugdíjemelést és egy 100 ezer forintos egyszeri támogatást javasol a legnagyobb nyugdíjasszervezeteknek, akikkel hamarosan egyeztetések kezdődnek. Az Árnyékkormány ugyanis meghallgatja a nyugdíjasokat, és nem helyettük dönti el, hogy mire van szükségük. Ezek a javaslatok a nyugdíjasszervezeteknek szólnak, a végleges megoldás pedig a velük folytatott egyeztetések során születhet meg.

Gy. Németh Erzsébet

Szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek