2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Veszélyt jelent a gyógyszerészek mellőzése a vidéki patikákban, az Orbán-kormány idézte elő a szakemberhiányt

Árnyékkormány: Veszélyt jelent a gyógyszerészek mellőzése a vidéki patikákban, az Orbán-kormány idézte elő a szakemberhiányt

Az Orbán-kormány rendelettervezete szerint nem lesz kötelező a Budapesten kívüli gyógyszertárakban gyógyszerész jelenléte, mert szerintük elegendő, ha telefonon elérhetőek lesznek. A Magyar Gyógyszerészi Kamara szerint viszont a döntés elhibázott és veszélyes a betegekre, mivel ez „alapvető gyógyszer- és betegbiztonsági kérdés”.

Az Árnyékkormány szerint veszélyezteti a magyarokat az Orbán-kormány a gyógyszerészek mellőzésével, hiszen sok esetben csak gyógyszerész adhat bizonyos készítményeket, vagy dönthet a helyettesítésükről. Ezért inkább több gyógyszerészre lenne szükség a patikákban, ám az Orbán-kormány az utóbbi években tovább nehezítette a vidéki gyógyszertárak működésének feltételeit, ezzel veszélyes szakemberhiányt idézett elő.
Amíg Orbán marad, addig tovább csökken a gyógyszerészek száma, tovább drágulnak a gyógyszerek és fokozódik a gyógyszerhiány is. Ezzel szemben a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után európai színvonalú gyógyszerellátást biztosítson minden magyarnak.
Dr. Komáromi Zoltán
egészségügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek