2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Támogatjuk a Pedagógusok Szakszervezetének céljait!

Árnyékkormány: Támogatjuk a Pedagógusok Szakszervezetének céljait!

Népszavazást kezdeményezett a Pedagógusok Szakszervezete öt olyan égető közoktatási kérdésben, amelyek tisztázása nélkül az iskolák zavartalan működése nem biztosítható Magyarországon.

Egy európai országban a kormány ezekről a kérdésekről automatikusan megkérdezné a szakmát és az érintetteket, az már az Orbán-kormány szegénységi bizonyítványa, hogy az egyik legnagyobb pedagógusszervezetnek egy népszavazási kezdeményezéssel kell ezekre felhívnia a figyelmet.

Az Árnyékkormány teljes mellszélességgel támogatja a Pedagógusok Szakszervezetének céljait és a tanárok közös fellépését, mert gyökeres változás nélkül nem menthető meg az összeomlás szélére sodródott magyar közoktatás. Az Árnyékkormány szerint minél hamarabb kezelni kell az egyre súlyosabb tanárhiányt és a szakmai problémákat, többek között 45 százalékos béremelést kell adni a tanároknak. Erre az Orbán-rendszer láthatóan képtelen és alkalmatlan, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar diákok azt az európai szintű oktatást kapják, amit megérdemelnek.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek