2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Pert indítunk a Putyinnal kötött titkos gázszerződések nyilvánosságra hozataláért

Árnyékkormány: Pert indítunk a Putyinnal kötött titkos gázszerződések nyilvánosságra hozataláért

Az Orbán-kormány idén soha nem látott rezsiemelést hajtott végre, egyik napról a másikra a hétszeresére emelte a gáz árát. Hétszeres gázárat fizetnek az emberek, családok, idősek, és nem ritkán akár 10-12-szeres gázárat fizetnek a magyar vállalkozások.

Mindezt úgy, hogy valójában senki nem tudja Orbán Viktoron és Vlagyimir Putyinon kívül, hogy mennyi pénzért kapjuk a gázt Oroszországtól.

Az Árnyékkormány közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudjuk: mi van az Orbán-Putyin gázpaktumban; mennyi pénzért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól! Az Árnyékkormány szerint egyetlen kormány sem teheti meg, hogy eltitkolja az ország elől, hogy mennyiért veszi a gázt, különösen nem teheti meg egy hétszeres kormányzati gázáremelés után! Tudni akarjuk, hogy Putyin keres-e a hétszeres gázáron és háborújára megy el a pénzünk, vagy Mészáros Lőrinc és a fideszes gázoligarchák keresnek a rezsiszámlákon!

Varju László

Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…