2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Orbán Putyin-pártisága végképp felrobbantotta a V4-et

Árnyékkormány: Orbán Putyin-pártisága végképp felrobbantotta a V4-et

Elmarad a V4-ek házelnökeinek jövő péntekre tervezett pozsonyi találkozója, mert a cseh és a lengyel házelnök bojkottot jelentett be a magyar kormány oroszpolitikája miatt – írta meg a sajtó.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Putyin-pártisága végképp felrobbantotta a V4-et, a magyar miniszterelnök már nemcsak Nyugat-Európában, hanem a régióban is vállalhatatlan. Ez a következménye annak, ha egy miniszterelnök elárulja hazája és szövetségesei érdekeit is, hogy kiszolgálja az Ukrajnát bombázó Vlagyimir Putyint. Arra kérjük a miniszterelnököt, hogy a jövőben a V4-ek helyett hivatkozzon inkább a V1-re, hogy mindenkinek egyértelmű legyen: Orbán Viktorral senki sem ül egy asztalhoz már a visegrádi országok közül sem.

Az Árnyékkormány felkészült arra, hogy helyrehozza hazánk Orbán által lerombolt kapcsolatait a szövetségeseivel; a visegrádi országokkal és az Európai Unióval. Ez elengedhetetlen feltétele egy sikeres, szabad és európai Magyarországnak.

Rónai Sándor

Árnyék-külügyminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…