2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Családi vizes sportnappal ünnepli első születésnapját a gödöllői uszoda

Családi vizes sportnappal ünnepli első születésnapját a gödöllői uszoda

Első születésnapja alkalmából egész napos családi vizes sportnappal várja az érdeklődőket a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda 2022. december 3-án. Több korosztályban keresik a Térség Leggyorsabb Úszóját és a játékos váltóversenyeken legügyesebb 6 fős csapatokat. Az úszó- és váltóversenyekre online előnevezés szükséges az uszoda honlapján.

 

A Gödöllő Városi és Térségi Uszoda nemcsak Gödöllő büszkeségét növeli, hanem az egész országét” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök egy évvel ezelőtt a modern uszodakomplexum átadó ünnepségén. Mint akkor elhangzott, a 21. századi igényeknek megfelelő képzési struktúra mellett fontos, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen olyan magas színvonalú sportélet legyen, amely kiszolgálja a lakosság sportigényét is.

 

Mint azt Dr. Gyuricza Csaba, a létesítményt fenntartó MATE rektora kiemelte, „az elmúlt egy év kiválóan igazolta, hogy a 608 fős lelátóval rendelkező, világszínvonalú uszoda révén mind az egyetemi, mind az egyesületi, mind a térségi sportélet fellendült. Rengeteg nézőt és résztvevőt vonzott például az Ötpróba úszónap, a Vízilabda MEFOB és az AVL vízilabdatorna, emellett pedig folyamatosan, nagy létszámban használják a város és a térség iskolái is a vizes létesítményt. A MATE-GEAC három vizes szakosztálya szintén hozzájárul a sportolási és versenyzési feltételek megteremtéséhez, létszámuk már meghaladja az ezer gyermeket.

 

Szintén fontos mérföldkő volt a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola MATE-GEAC sportosztályának szeptemberi indulása, melynek szakmai programjában kiemelt szerepet tölt be az uszoda. Az egyesület edzői, sportoktatói ugyanis hetente két alkalommal, két-két testnevelésóra keretében végeznek a korosztálynak megfelelő atlétika-, úszás- és vízilabda-foglalkozásokat a diákokkal.

 

Az uszoda népszerűségét és foglaltságát jól mutatja, hogy hétköznaponként 8:00-15:00-ig a 25 méteres bemelegítő- és a 10 méteres tanmedencét főleg az iskolai csoportok használják, az 50 méteres versenymedencét pedig a lakossági úszók. Ezt követően 15:30-tól 20:30-ig a MATE-GEAC három vizes szakosztálya tart teltházas edzésnapokat.

 

Az első születésnapra szervezett úszó- és váltóversenyekre a nevezés korlátozott számban lehetséges az uszoda weboldalán keresztül, 2022. november 30-án 12 óráig. A szervezők csak előnevezést fogadnak el, helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

 

A versenyeket követően díjátadó, szinkronúszó-bemutató és vízilabda gálamérkőzés is lesz. A belépődíj 6 éves kor felett egységesen 1.000 Ft/fő. Jegyvásárlásra az esemény napján a helyszínen van lehetőség és kizárólag bankkártyás fizetésre van mód.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…