2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Hosszabb várólisták sújthatják a betegeket, ha einstandolják a kisvárosi kórházakat és a szakrendelőket

Árnyékkormány: Hosszabb várólisták sújthatják a betegeket, ha einstandolják a kisvárosi kórházakat és a szakrendelőket

Hat kisvárosi kórházat akar átjátszani a Fidesz uralta egyetemi alapítványoknak az Orbán-kormány, miközben megpróbálja megszerezni az önkormányzatoktól a példaértékűen, adósságmentesen működő szakrendelőket, amelyek fejlesztésére, működtetésére évente több tíz milliárd forintot fordítanak a települések.

Az Árnyékkormány szerint a magyar betegek fogják megszenvedni a kórházak és a szakrendelők ingatlanvagyonának, és eszközállományának einstandolását. A fideszes alapítványok által működtetett kisvárosi kórházak és az önkormányzatoktól elvett szakrendelők felett minden kontroll megszűnik: teljes részlegeket és szakellátásokat szüntethetnek meg, valamint orvosokat és szakdolgozókat vezényelhetnek át a megyeszékhelyeken lévő, szakemberhiánnyal küzdő kórházakba.

Fennáll a veszélye annak is, hogy az állami kórházakhoz hasonlóan az önkormányzati rendelők is el fognak adósodni. Sőt, akár bezárás is fenyegetheti a szakrendelőket és a kisebb kórházakat a forráselvonás miatt. Ennek következtében tovább kell majd várnia a betegeknek egy-egy vizsgálatra vagy műtétre, és sokkal többet kell majd utazniuk egyes szakorvosi ellátásokért.

Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a kisvárosi kórházak és az önkormányzati szakrendelők továbbra is biztonságban működhessenek.

Dr. Komáromi Zoltán

egészségügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek