2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Ha egy héten belül kétszer is elromolhatott a klíma a Honvédkórházban, akkor bármikor megtörténhet újra

Árnyékkormány: Ha egy héten belül kétszer is elromolhatott a klíma a Honvédkórházban, akkor bármikor megtörténhet újra

A Népszava szerint egy héten belül már másodszor fordult elő, hogy a Honvédkórházban leállt a klímaberendezés, emiatt pedig műtéteket kellett átszervezni.
Holott a klíma egy műtőben épp olyan alapfeltételnek minősül, mint a műtőasztal vagy az orvosi eszközök, hiszen melegben sokkal nagyobb a fertőzésveszély, ráadásul az amúgy is nagy megterhelés alatt dolgozó szakemberek teljesítményét a rosszabb munkakörülmények tovább veszélyeztetik.
Az Árnyékkormány szerint, ha egy héten belül kétszer is elromolhatott a klímaberendezés az ország egyik vezető kórházában, akkor bármikor megtörténhet újra. Egy olyan országban, ahol bő egy évtizede csökken az orvosok és ápolók száma, és ahol már az alapvető működést veszélyezteti az egészségügy-ellenes döntések miatt kialakult szakemberhiány, ez megengedhetetlen.
Az Árnyékkormány szerint ugyanúgy a kormányt terheli a felelősség, ha egy kórházban épp nem a szakemberhiány, hanem a technikai feltételek hiánya miatt maradnak el műtétek, hiszen egy nap, de akár egy óra késlekedésen is emberéletek múlhatnak. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után helyrehozza az Orbán Viktor által tönkretett magyar egészségügyet, és Magyarországon újra az emberélet legyen a legnagyobb érték az ellopható pénz helyett.

Dr. Komáromi Zoltán

egészségügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltából:…

További cikkek