2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Független vizsgálatot követelünk a diákok elleni rendőri erőszak kivizsgálására!

Árnyékkormány: Független vizsgálatot követelünk a diákok elleni rendőri erőszak kivizsgálására!

Az Orbán-rendszer brutális erőszakkal torolta meg a diákok bosszútörvény elleni tiltakozását a várban. A rendőrök ártatlan, senkit sem veszélyeztető, gyülekezési jogaikkal törvényesen élő diákokat fújtak le könnygázzal, bilincseltek meg és tartottak fogva órákon át minden jogalap nélkül.

A váratlanul erőszakos rendőri fellépés aránytalan, jogtalan, rendőrszakmai szempontból pedig szakszerűtlen volt, ezért ez nem maradhat következmények nélkül.

Az Árnyékkormány független vizsgálatot követel a diákok elleni rendőri erőszak kivizsgálására, amelybe meg kell hívni a diákszervezetek, valamint nemzetközi és hazai jogvédő szervezetek képviselőit is! Az erőszak minden formáját elítéljük, azt pedig emberileg és politikailag is elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a hatalom erőszakkal tántorítson el fiatalokat a gyülekezési joguk gyakorlásától. Nem maradhat következmények nélkül, hogy az Orbán-rendszer rendőri erőszakkal torolta meg a diákok jogos és törvényes tiltakozását; nem maradhat felelősségre vonás nélkül, hogy ártatlan diákokat fújtak le könnygázzal, vertek bilincsbe és tartottak fogva törvénytelenül! A Demokratikus Koalíció frakciója az Árnyékkormány megbízásából ezt parlamenti határozat formájában nyújtja be az Országgyűlésnek.

Mustó Géza

Árnyék-belügyminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…