2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Az új távhőrendelet csődbe viszi az önkormányzatok 80-90 százalékát

Árnyékkormány: Az új távhőrendelet csődbe viszi az önkormányzatok 80-90 százalékát

Tegnap háromnegyed tízkor a Magyar Közlönyben megjelent, és mától hatályba is lépett a kormány új távhőrendelete, melynek értelmében az önkormányzatok nagyjából a tízszeresét fogják fizetni az intézményeik távfűtéséért, ami akár több százmillió forintos többletkiadást is jelenthet.

Ezzel a kormány nem csak bezáratja a legfontosabb szociális és gyermekeket ellátó önkormányzati intézményeket a télre, de a fűtési szezon végére becsődölteti a magyar önkormányzatok 80-90 százalékát.

A kormány köbméterenként 1400 forintos áron szerződött a távhőszolgáltatókkal, ezt akarja most az önkormányzatokkal kifizettetni. Ez teljesen irreális. Az Árnyékkormány szerint az, hogy a kormány ilyen áron szerződött, felveti a hanyag kezelés gyanúját. Ezt nem szabad az önkormányzatokra hárítani, legalább akkora mértékben kell kompenzálni őket, hogy ugyanannyiért kapják a távhőt, mint a lakosság. Ha ugyanis a kormány nem kompenzálja az önkormányzatokat legalább ekkora mértékben, akkor a magyar önkormányzatok 80-90 százaléka még a fűtési szezon vége előtt be fog csődölni.

Szitka Péter 

Az Árnyékkormány vidéki önkormányzati ügyekért felelős főtanácsadója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…
Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…

További cikkek