2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tizenegy, LMBTQ-jogokkal foglalkozó civil szervezettel találkozott

A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport tizenegy, LMBTQ-jogokkal foglalkozó civil szervezettel találkozott

A Sokszínű Magyarországért képviselői csoport 2023. március 8-án egyeztetőfórumot tartott a magyar LMBTQ-jogokkal foglalkozó civil társadalom képviselőivel, nevezetesen mintegy tizenegy szervezet 17 megjelent képviselőjével.
Az esemény történelmi jelentőségűnek mondható, hiszen először került sor arra, hogy az Országgyűlés öt, a képviselői csoportban résztvevő frakciója, és közel egy tucat civil szervezet egy asztalhoz ült és a legégetőbb, LMBTQ társadalmat és jogokat érintő problémákról tárgyaltak és egyeztettek. Azért is ültek egy asztalhoz a magyarországi civil szervezetekkel, hogy megüzenjék a kormánynak, az emberi jogok fontossága mentén nem egyedül harcolnak!
Az esemény megnyitóját követően a résztvevő civil szervezetek megismerhették a képviselői
csoport szakpolitikai tervét. Az egyeztetés második felében fontos beszélgetésre került sor, ahol többek között tárgyaltak az LMBTQ-jogokat érintő legfontosabb feladatokról, a civil szervezetek igényeiről, preferenciáiról, valamint arról, hogy hogyan tudják leginkább felerősíteni a civilek hangját az Országgyűlés falain belül.
Az eseményen a képviselői csoport elnökségi tagjai, pártjai és annak szakpolitikusai, valamint kabinetfőnökei képviselték a politikai oldalt, míg az LMBTQ civil szervezetek közül többek között a Budapest Pride, a Diverse Youth Network, a Háttér Társaság, a Labrisz
Egyesület, a Magyar Aszexuális Közösség, a Magyar LMBT Szövetség, a Szimpozion Egyesület és a Transvanilla Transznemű Egyesület képviseltette magát, a teljesség igénye nélkül.
A jövőbeli együttműködés kapcsán a felek megegyeztek, hogy további egyeztetőfórumokat állandósítanak, amivel megcélozták a politikai szféra és a civil szervezetek közötti híd visszaépítését. Továbbá kiemelték, hogy a Sokszínű Magyarországért szakpolitikai terve mentén további szoros együttműködés várható.
Demokratikus Koalíció,
LMP – Magyarország Zöld Pártja,
Magyar Szocialista Párt,
Momentum Mozgalom,
Párbeszéd Magyarországért

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…