2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Közélet
 • »
 • A DK-s önkormányzatok a kormány helyett is segítik a gyermekek nyári táboroztatását

A DK-s önkormányzatok a kormány helyett is segítik a gyermekek nyári táboroztatását

Az orbáni megszorítócsomag és az elszálló infláció terhei soha nem látott anyagi kihívások elé állítják az önkormányzatokat is, az iskolaszünetben pedig egyre több családnak jelent problémát a gyermekek elfoglalása, nyári táboroztatása. A DK-s polgármesterek a kormány helyett is segítenek a kerületükben élő családoknak, hogy ne a gyermekeknek kelljen megfizetni Orbán brutális megszorításainak az árát. 

 • A III. kerület összesen 17 millió forinttal támogatja a kerületi gyerekek nyári táborozását. Segítik a családokat, óvják a gyermekeket, hogy bármit is érezzenek a nyári vakáció alatt a szüleikre veselkedő anyagi megpróbáltatásokból.
 • A VII. kerület összesen 20 millió forint értékben gondoskodik a kerületi gyermekek nyári táborozásáról és közösségi időtöltéséről. 11,5 millió forint értékben szerveznek több héten keresztül napközis táborokat, és 7 millió forintot különítettek el iskolás csoportok balatoni táborozására is.
 • A XI. kerület 4 millió forintot osztott ki civil szervezeteknek táborszervezésre, és 10 millió forintot különített el a rászorulók és az ukrajnai testvértelepülés, Bene gyermekeinek táboroztatására. A kerület 15 milliót fordít napközis táborok lebonyolítására a nyár szinte minden hetében. A táborokban dolgozó pedagógusok bérkeretére a járulékokkal együtt 49 millió forintot biztosítottak, így Újbuda összesen bruttó 78 millió forinttal támogatja a nyári táborokat.
 • A XV. kerület is mindent megtesz, hogy enyhítse a kerületben élő gyermekes családok terheit: az önkormányzat idén is hat héten keresztül szervez napközis táborokat, hogy így segítse a kerületben élő gyermekes családokat.
 • A XVIII. kerületben élők kedvezményesen vehetik igénybe az önkormányzat által biztosított színvonalas nyári táborokat, a kerületben élő hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és az Ukrajnában állandó lakóhellyel rendelkező, háború miatt menekülő magyar állampolgárok gyermekei számára pedig a táborok teljesen ingyenesek.
 • A fővárosi önkormányzat összesen közel 214 millió forintot biztosított a Budapesti Sportszolgáltató Központ részére, hogy ebből finanszírozzák a nyári gyermek- és ifjúsági táborokat. A táborokba azokat a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó, budapesti oktatási és kulturális intézmények, sportegyesületek, civil szervezetek és ifjúsági közösségek jelentkezését várták, amelyek komoly anyagi és emberi erőfeszítésekkel próbálnak a legkiszolgáltatottabb fiatalokon segíteni.

Orbán kormánya szolidárisnak hazudja magát, a DK-s kerületek azonban megmutatták, milyen az igazi szolidáris hozzáállás. Senkinek nem engedjük el a kezét, igyekszünk segíteni azokon is, akik semmiben sem számíthatnak Orbán Viktor gonosz és szívtelen kormányára.

dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere

Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …