2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK nem jelöl tagot a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságába 

A DK nem jelöl tagot a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságába 

Mint ismert, az ellenzék egy tagot delegálhat a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába. Az Orbán-kormány azt várja el, hogy az ellenzék egy felügyelőbizottsági taggal legitimálja Matolcsy György jegybanki ámokfutását, és a forint 12 éves tönkretételét.

Azt akarják, hogy tegyünk úgy, mintha egy virágzó parlamentáris demokráciában élnénk, ahol a jegybank független a kormánytól, az ellenzék pedig egy felügyelőbizottsági taggal ellenőrizheti a monetáris politikát.

A Demokratikus Koalíció nem vesz részt ebben a színjátékban, ezért nem jelölünk tagot az MNB felügyelőbizottságába. Orbán Viktor és Matolcsy György 12 év alatt tönkretették a forintot, megélhetési válságba taszították az országot, és Európa legmagasabb élelmiszerárait szabadították a magyarokra. Ez Orbán Viktor és Matolcsy György bűne, most pedig azt kérik, hogy az ellenzék ezt legitimálja azzal, hogy tagot jelöl az MNB felügyelőbizottságába. A legnagyobb ellenzéki párt nem teszi meg ezt a szívességet, a DK nem jelöl tagot az MNB felügyelőbizottságába.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …