2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK azonnali magyarázatot vár: valóban bezárnak egy debreceni iskolát a brutális rezsiárak miatt?

A DK azonnali magyarázatot vár: valóban bezárnak egy debreceni iskolát a brutális rezsiárak miatt?

Aggasztó hírek kezdtek el terjedni Debrecen szerte. Több értesülés szerint a Debreceni Szakképzési Centrum a brutális rezsiárak miatt két helyi iskolát – a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumot és az Irinyi János Technikumot – összevonná.

Az átszervezést úgy oldanák meg, az Irinyi iskolába délelőttös-délutános váltásban járnának a két intézmény tanulói. A hírt egyelőre nem erősítette meg a Debreceni Szakképzési Centrum, ugyanakkor nem is cáfolták. Az ügyben illetékes kancellári koordinátor azt nyilatkozta a sajtó megkeresésére, hogy „egyeztetés alatt van a szakképzési centrum energetikai válságterve”.

A DK országgyűlési képviselőjeként és debreceni polgárként sürgősen tájékoztatást várok abban a kérdésben, hogy valóban összevonják-e a két debreceni iskolát? Amennyiben valóban erről van szó, arról haladéktalanul tájékoztatni kell a szülőket, a diákokat, a tanárokat, minden érintettet! Senkit sem lehet bizonytalanságban tartani, elfogadhatatlan, hogy a pedagógusok, tanulók és a szüleik fizessenek az orbáni megszorításokért! Ezért azonnali tájékoztatást várunk a Debreceni Szakképzési Centrumtól, hogy valóban bezárnak-e egy debreceni iskolát az elszabadult rezsiárak miatt.

Varga Zoltán 

A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek