2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • Csák Jánoshoz nem tartozik olyan szakterület, amellyel tudna segíteni a gyermekvállaló nőkön

Csák Jánoshoz nem tartozik olyan szakterület, amellyel tudna segíteni a gyermekvállaló nőkön

Érdekes ellentmondásra mutatott rá parlamenti felszólalásában Sebők Éva, a Momentum országgyűlési képviselője: Csák János Kulturális és Innovációs Miniszter a minap azt nyilatkozta, hogy álmatlan éjszakákat okoz számára a magyar nők termékenységi rátája, ehhez képest kiderült, hogy azon területek közül, melyek fejlesztése valóban segítené a gyermekvállalás ösztönzését, egyik sem tartozik Csák minisztériumához.

 

“Milyen intézkedéseket tervez annak érdekében tenni, hogy a szülőképes korban lévő nőket érintő munkahelyi hátrányok megszűnjenek? Bocsánat, ez Palkovics László technológiai miniszter területe.” – tette fel ironikus kérdését a Momentum képviselője, mire felbolydult a fideszes oldal, mert azt hitték, tévedett a képviselő. De a képviselő folytatta.

 

“Milyen intézkedésekkel kívánja fejleszteni a közoktatást arra a szintre, hogy a szülők élete ne arról szóljon, hogy  egyik különóráról a másikra rángatva próbálják pótolni a közoktatás hiányosságait? Ez viszont Pintér Sándor belügyminiszter területe.” – kérdezte rávilágítva arra, hogy a közoktatás sem Csák miniszter területe, így itt sem tud érdemi tevékenységet felmutatni.

 

Sebők további kérdései a szülészeti erőszakra, a családon belüli erőszakra és a meddőségre vonatkoztak volna, azonban a fideszes levezető elnök elvette  szót tőle. Végül a Momentum képviselője a válaszadásra kijelölt Vitályosnak adta át a jegyzeteit és jelezte, hogy emailben is szívesen veszi a minisztérium válaszát.

K.Z.I.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek