2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a Fidesz minisztereihez államtitkáraihoz: tartottak-e pénzt a Sberbankban?

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a Fidesz minisztereihez államtitkáraihoz: tartottak-e pénzt a Sberbankban?

Oroszország ukrajnai agressziója miatt elrendelt rendkívül szankciók érintik a legnagyobb orosz bankot, a Sberbankot is. Az MNB a magyarországi Sberbank esetében február 28-ára és március 1-jére bankszünnapot, március 2-ától pedig ügyfelenként hétmilliós betétkifizetési korlátot rendelt el.

Mint azonban utóbb kiderült, volt olyan ügyfele a Sberbanknak, akinek számlájáról a NAV a bankszünnapon is le tudta emelni aktuális követelését – a bankszünnap tehát nem vonatkozott mindenkire.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a Fidesz minisztereihez és államtitkáraihoz. Ebben érdeklődünk afelől, hogy tartottak-e pénzt a magyarországi Sberbankban? Ha igen, meghaladta-e ez a hétmillió forintos összeget? Szerepelt-e az itt tartott pénz a vagyonnyilatkozataikban? Az esetleges érintettek vettek-e ki vagy utaltak-e át ebből a pénzből február 1. óta? Ha igen, mennyit? Vettek-e ki vagy utaltak-e át ebből a pénzből a bankszünnap idején? Ha igen, mennyit? Mivel rengeteg magyar ember, család érintett a Sberbank korlátozásában, a Demokratikus Koalíció véleménye szerint szükséges mindenkinek tisztában lennie a bankkal kapcsolatos információkkal! Sajnálatos tapasztalat ugyanis, hogy a fideszes kiváltságosok mentették a pénzüket a Questor-botrány idején is, a többiek pedig kártérítés nélkül maradtak.

Szakács László

országgyűlési képviselő, a DK és az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Baranya 2. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek