2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Zöldenergiára vált a Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház alapos előkészítő munka után megállapodott a MIHŐ Kft.-vel az épületegyüttes távhőszolgáltatásra csatlakozásáról. Ezzel a Miskolci Nemzeti Színház a 2020-as színházi évad kezdetére teljes egészében a város távhőszolgáltatójától kapja a közel 60%-ban megújuló, geotermikus energia alapú hőenergiát.

 

A fejlesztés eredményeként az egyedi földgáztüzelés kiváltásával, éves szinten újabb jelentős, többszáz tonna mennyiségű károsanyag-kibocsátástól szabadul meg Miskolc, ami hozzájárul a klímavédelemhez és a város levegőminőségének további javulásához. A szén-dioxid (CO2) kibocsátás csak a Színház esetében például 243 tonnával csökken évente!

 

Miskolc belvárosában így a Miskolci Nemzeti Színház lesz a legnagyobb távhőfelhasználó: 6 épületből álló épületegyüttesében összesen 62.000 légköbméter teret kell kifűteni, valamint a színészlakások és az előadóterekhez tartozó helyiségek melegvíz-felhasználása is 5 m3/nap körül várható. Ez megfelel egy kisebb városrész távhőigényének.

 

A Miskolci Nemzeti Színház amellett, hogy a vidék legnagyobb színháza, a leginkább környezetkímélő is: az épületegyüttes villamosenergia-ellátásának közel kétharmadát már jelenleg is a város által újrahasznosított Bogáncs utcai hulladéklerakón épített naperőműből kapja, és a 2020-as évadtól a fűtés- és melegvíz is nagyrészt zöldenergia alapú lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek