2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
ZÖLD ELEK a régió fenntartható fejlődéséért

ZÖLD ELEK a régió fenntartható fejlődéséért

ZÖLD ELEK a régió fenntartható fejlődéséértMagyarország Európai Uniós csatlakozásának egyik azonnali hozadéka, hogy az ország jelenlegi nehéz pénzügyi és gazdasági helyzetében is rendelkezik, rendelkezhet olyan anyagi erőforrások felett, amelyek a véleményformálást, az attitűdváltást teszik lehetővé. A válság nem csak az egyik legnagyobb erőpróbája a társadalomnak, de egyben lehetőség olyan viselkedési formák népszerűsítésére és elfogadtatására, amelyekkel rossz berögződéseken lehet túllépni.

A környezeti tudatosság is ilyen magatartásforma lehet, és Alapítványunk kiemelten fontosnak tartja, hogy a viszonylag alacsony hazai környezeti tudatosságon javítani tudjon az Észak-Magyarországi Régióban.A Lehetőséget Mindenkinek Alapítvány Stratégiája: Magyarország, azon belül az Észak-magyarországi régió hosszú távú, kiegyensúlyozott fejlődésének elősegítése. Az alapítvány 2004-ben kezdte meg munkáját, melyet azóta is stabil háttérrel, évről évre bővülő tevékenységgel folytat.- mondta Nagy István, a Lehetőséget Mindenkinek Alapítvány elnöke miskolci sajtótájékoztatóján.

Az alapítvány által kidolgozott lakossági médiakampány célja, hogy a médiaeszközeivel felhívja a figyelmet a fenntartható életmód, és az ehhez szükséges kompetens és etikus fogyasztói magatartás fontosságára.

A kampány tartalmilag két alapvető részre osztható, időben pedig egy évig tart 2010. január 1-el kezdődik és 2010. december 31-el fejeződik be.

ZÖLD ELEK a régió fenntartható fejlődéséértAz első szakasz üzenete: anyagtakarékosság illetve a hulladék-megelőzés szempontjának megfogalmazását és alkalmazását, a szelektív hulladékgyűjtés iránti igény növekedését, a másodnyersanyagok ismertségének és elfogadottságának növelését célozza.A második szakasz üzenete: az energiatakarékos anyagokból készített, és a hatékonyan szigetelt épületek hosszútávon anyagi és energia-megtakarítást eredményeznek, ezzel megelőzve az energiafelhasználásból eredő légszennyezést; a természeti adottságok szerint a napkollektorok, vagy a geotermikus energia leginkább környezetbarát fűtési energiaforrása az épületnek.

Az elkövetkezendő időben sokat találkozik majd a lakosság Zöld Elekkel, s figurája bizonyára a környezet megóvásával kapcsolódik össze,- fejezte be Jánosi Zoltán projektmenezser az első tájékoztatót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek