2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Wittner Mária látogat szombaton a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet látogatóközpontjába

Wittner Mária látogat szombaton a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet látogatóközpontjába

Immár harmadik éve a Föld Napja alkalmából rendezi meg a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány a „Tavaszi nagytakarítás és családi nap című rendezvényét. A fő cél a tél nyomainak az eltüntetése, a látogató központ és az agrár-környezetgazdálkodási mintagazdaság szezonra történő kicsinosítása, a „tavaszi nagytakarítás”. A vendégek számára változatos programot kínálunk, ennek keretében lehetőség van madárodúk készítésére, illetve a látogató központ épületén kialakult molnárfecske kolónia számára készen beszerzett műfészkek kihelyezésében történő segítségnyújtásra.

A magyarság hagyományainak őrzése keretében lehetőség nyílik reflex íjjal célba lőni, illetve a pásztorkodó őseink által használt pányvával célba dobni, és a sok más egyéb célt is szolgáló pásztorbottal „levadászni” a magas fűben lapuló fanyulakat. Aki még mindig sok erőt érez magában, az a korántsem hagyományos körbálák gurításának versenyében vezetheti le fölös energiáit. A kilátogatók megismerhetik Észak-kelet Magyarország természeti értékeit, a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet természetvédelmi értékeit a rendezvény helyszínéről félóránként induló lóvontatású „pusztabusszal”. Aki elfáradt, az természetfilmek nézése közben pihenheti ki magát, illetve agyagozással mozgathatja meg az ujjait. Ennyi nyüzsgés mellett az éhes a vendégekre is gondoltak a rendezők. Az éhség csillapításáról a helyiek szürke marha gulyással, illetve kemencében sült kenyérrel (amelyet helyben dagasztanak, vetnek, és sütnek) illetve bélessel gondoskodnak

A rendezvény vendége lesz Wittner Mária politikus, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője, aki a forradalomról, börtönéveiről fog mesélni, illetve beszélget a résztvevőkkel a mindennapok gondjairól, történéseiről. Ezen fórumon kerül majd hivatalosan bejelentésre, hogy korábbi kapcsolatot megerősítendő, védnökséget vállal a Tiszatáj Közalapítvány fölött, támogatva azt céljai elérésében, különösen az agrár-környezetgazdálkodás, és a környezeti- nevelés tárgykörében.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a kialakult árvízi helyzet miatt a tájvédelmi körzet megközelítése más útvonalon lehetséges.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek