2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

VIII. Sajóbábonyi Környezetvédelmi Vetélkedő

Nyolcadik alkalommal rendeztek környezetvédelmi vetélkedőt a Sajóbábonyi Vegyipari parkban június 8-án az ÉMK Kft., mint a Kiss Cégcsoport tagja szervezésében.

20 általános iskolai csapat (13 felsős, 7 alsós) nevezett az alábbi településekről: Sajóbábony, Onga, Sajószentpéter, Arnót, Sajóvámos, Parasznya, Miskolc, Kazincbarcika, Edelény. A diákok először üzemlátogatáson vettek részt a gyártelep nagyobb cégeinél. Ezután kezdődött a verseny, amelyen játékos, könnyed feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak.

A verseny célja volt felhívni a gyermekek figyelmét a velünk együtt élő világra, a természeti értékeinkre, arra, hogy minden mindennel összefügg, ők is felelősek nemcsak a jelenért, hanem a jövőért is. Nemcsak megismerni fontos, de meg is kell tanulni megóvni, védeni a természetet, a közvetlen és tágabb környezetüket.

A legjobbak értékes díjakban részesültek, valamint minden csapat részt vett június 13-án egy kiránduláson az aggteleki cseppkőbarlangban.

A felsősök és alsósok értékelése, díjazása külön történt.

Alsó tagozat:

1. Arnót, Weöres Sándor Általános Iskola

2. Onga, Görgey Artúr. Általános Iskola

3. Miskolc, Herman Ottó Általános Iskola

Felső tagozat:

1. Miskolc, Jókai Mór Általános Iskola

2. Arnót, Weöres Sándor Általános Iskola

3. Sajószentpéter, Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Miskolc, Jókai Mór Általános Iskola

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…