2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Városi patkányok

A patkány a legtöbb emberben undort vagy félelmet kelt. Nem csoda, hiszen ezekről a csupasz farkú állatokról mindenkinek leginkább a járványok, a szemét és a mocsok jut eszébe. Ezekből az állatokból nagyon jó atléták válnának. Egyes felmérések szerint 180 cm-t ugranak, 72 órán át képesek úszni és 10 másodpercen belül futják le a 100 méteres távot. Négyhetente 12 utódot hoz a világra egy nőstény. A patkány azonban nem a legszaporább, hanem a legjobban alkalmazkodni tudó állat is a földön. Ezért él meg minden földrészen és ezért tartják a legtöbben alkalmasnak arra, hogy egy kutya vagy egy macska helyett a patkány vegye át a házikedvenc szerepét.

Németországban egyre népszerűbb háziállat a patkány, gazdájuknak már klubjuk és folyóiratuk is van. Szerintük ezek az állatok sokkal intelligensebbek más kedvenceknél. A patkányok például sokkal szelídebbek, mint a fehér egér. Mivel társas lények ragaszkodnak a gazdájukhoz és betaníthatók arra, hogy figyeljenek a hívószóra.

-freepress.eu-

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…