2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Városi Mag, palánta és dugvány börze Miskolcon

Az április termelői piacon Ébredő természet címmel, a kertészkedők napját szervezi meg az Ökológiai Intézet Alapítvány.  Városi Mag, palánta és dugvány börzével várják a kertbarátokat az Öko Kertész Klub tagjai. Zsákbamacska magtasakok is készülnek, de fontos tudni, hogy értékesítésre, vásárlásra a börzéken nincs lehetőség, de szobanövények hajtásaival, vagy aszalvánnyal, gyümölccsel, más természetes termékkel is megoldható a csere.

A magfogás tudományára  és a tájfajták fontosságára a MAGHÁZ Hálózat hívja fel a figyelmet annak érdekében is, hogy jövőre minél szélesebb választékot kínálhassanak a kertbarátok a börzéken.

A Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör ültetési és magvetési tanácsokkal látja el a kertészkedőket. Magfogási praktikum című kiadványuk is elérhető lesz a helyszínen.

A házi komposztálás ismeretébe és gyakorlatába a Zöld Kapcsolat Egyesület vezeti majd be a kertbarátokat. Gilisztákkal a jobb komposztokért, Komposztálj a természettel! Ismeretterjesztő játékokat rendez családoknak az Ökológiai Intézet Alapítvány.

Óriás társas, puzzle, magteszt, memori várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Mi több, ezúttal szelfizhetünk is egyet, a lillafüredi  Pele lakjában, oly sokat kertészkedő szalmakalapos polihisztorunkkal, „Herman Ottóval”.

A legaktívabb látogatók, akik legalább 3 féle tevékenységbe aktívan bekapcsolónak, pontgyűjtő lapjaikkal óránként sorsoláson vesznek részt. Kerti eszközöket, magvakat nyerhetek a legszerencsésebbek.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Időpont: 2018. április 15. vasárnap (09.00-13.00)

Helyszín: Erzsébet tér

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…