2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Újra benépesült a miskolci tigriskifutó

Két fiatal szibériai tigris lakja ezentúl a Miskolci Állatkert tigriskifutóját. Az állatkert látogatói az elmúlt hetekben bizonyára hiányolták a csíkos nagymacskákat, mostantól azonban már láthatók a tigrislányok, akik idén lesznek négyévesek.

A Budapesti Állatkertben jöttek a világra, onnan kerültek most Miskolcra, ahol minden bizonnyal, rövid időn belül a látogatók kedvenceivé válnak. Az első napokban még csak óvatosan ismerkedtek új otthonukkal, mostanra azonban egyre aktívabbak kifutójukban.

A szibériai tigris (Panthera tigris altaica), amely a legnagyobb termetű nagymacska, a Távol-Keleten, az Amur-vidék orosz és kínai részén honos. Korábban jóval nagyobb területen fordult elő, hiszen Koreában, Mongóliában is élt, mára azonban egyedszáma jelentősen lecsökkent, mindössze 400-500 példány élhet a természetben. Állatkertekben azonban ennél is több szibériai tigris él, köszönhetően a faj összehangolt tenyészprogramjának is.

Elsősorban éjszaka vadászik, zsákmányállatai szarvasok, vaddisznók és egyéb nagytestű növényevők. Alapvetően magányos életmódú állatok, de a kölykök akár hároméves korukig is anyjukkal maradnak.

Az állatkert első tigrise, a sokak által ismert és kedvelt Zénó volt, aki közel 20 évig élt Miskolcon. Zénó három utódot nemzett, akik közül ketten szintén hosszú ideig voltak az állatkert lakói. Mostantól a két fiatal szibériai tigris várja a látogatóikat.

Veress Tamás
gyűjteményi vezető
Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek