2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

TeSzedd!

2012. június 2-án, szombaton vedd fel a kesztyűt újra! Fogjunk össze a tiszta Magyarországért, és a TeSzedd! hulladékszedési nap keretében mutassuk példát: tegyünk együtt a gazdátlan, elhagyott hulladékkupacok eltüntetéséért.

Magyarországon első alkalommal 2011. május 21-én szervezték meg a TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtési akciót, amelyben országszerte több mint 160 ezer magánszemély, 156 vállalat, 403 civil szervezet, valamint 551 közintézmény vett részt, 1500 helyszínen. A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel közösen idén is várja a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, továbbá egyéni önkéntesek jelentkezését, hogy 2012. június 2-án együtt tisztítsuk meg köztereinket és környezetünket az őket elcsúfító hulladékhalmoktól. A belterületek megtisztítását tűzte ki célul idén a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom.
Az akcióban kiemelt szerepet vállalnak a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium területi szervezetei: az Észak- magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉM-VIZIG), az Észak- magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (ÉMI-KTVF), a Nemzeti Környezetügyi Intézet Észak-magyarországi kirendeltsége (É-NeKI), az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI), a Heves Megyei Polgárőr Szövetség és a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség.
Az esemény nagykövete Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében Eperjesi Erika a Miskolci Nemzeti Színház magánénekese.
Az akció sikeres előkészítése és lebonyolítása érdekében munkabizottság alakult, amelynek tagjai a fent említett szervezetek. A munkabizottság összeállított egy hulladéktérképet, mely közel 110 helyszínen mintegy 150m3 illegálisan lerakott hulladékot jelöl.
A programhoz Borsod- Abaúj- Zemplén illetve Heves megyében már most több település Önkormányzata, vállalkozás, intézmény, cég és magánszemély csatlakozott. Regisztrálni a www.teszedd.hu honlapon lehet.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…