2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Tematikus programokkal várják a látogatókat a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben

Tematikus programokkal várják a látogatókat a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben

Újra kinyitott az ország leggazdagabb botanikai gyűjteménye, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, ahol különféle tematikus „élménysétákon” vehetnek részt a látogatók májustól az Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) szervezésében – közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat(ELKH) pénteken az MTI-vel.
Az ELKH közleménye szerint a tulipánvirágzás idején vezetett sétákon a közkedvelt növény izgalmas kultúrtörténetén keresztül azt is megismerhetik a látogatók, hogy milyen átalakuláson mehet át néhány vadon élő faj az ember nemesítő tevékenysége révén.

A „Színes séta” során pedig arra is felhívják a figyelmet a kert munkatársai, hogy milyen fontos a virágok színe az egyre veszélyeztetettebb helyzetben lévő beporzórovarok számára. A látogatók vezetett programon ismerhetik meg a bambuszok különleges tulajdonságait, valamint a Biblia növényeit is.

A Kerttörténeti sétákon pedig a művelődéstörténet és a kertművészet egy-egy pompás helyét, a műemléki oltalmat is élvező vácrátóti romantikus tájképi kertet mutatják be, meghajolva a kert létrehozója és adományozója, gróf Vigyázó Sándor előtt.

A két-két és fél órás élménysétákat a kert kurátorai vezetik a 19. századi kastélykertben kialakított, több mint 12 ezer fajt és változatot bemutató arborétumban.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek