2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Talajjavítás füvesítés után? Lehetséges!

A szép kert létrehozása minden kerttulajdonosnak a legfőbb célja. Nem elég azonban ehhez az, ha egyszerűen elárasztjuk bokrokkal, dísz- és egyéb növényekkel a kertet!

Nagyon fontos, hogy milyen talajba kerülnek a növények! A kertbe betöltött talaj hamar megmutatja a hatását az új füvesítéskor. A talajminőség javítására két lehetőséged van, amelyekbe dióhéjban szeretnénk bemutatni. Cikkünk végére remélhetőleg minden kezdő és tapasztalt kerttulajdonos magabiztosabban áll majd a talajjavítás kérdéséhez.

A hagyományos módszer

A legegyszerűbb módszer a talaj javítására, ha hozatsz egy kis jó minőségű földet, és ezzel feltöltöd a már kissé haldokló talajt. Ezzel a módszerrel azonban előfordulhat, hogy több gondot okozol magadnak. A problémák ott kezdődhetnek, hogy sajnos jó minőségű földet szinte olyan nehéz találni,mint tavasszal szőlőt  a szőlőskertben.

Továbbá a talajt alaposan elő kell készíteni a feltöltéshez. Ha ez ugyanis nem történik meg, sajnos a föld különböző rétegei között nem alakul majd ki az a kötés, amely elősegíti a tápanyag- és vízháztartás működését.

Előfordulhat az is, hogy a talaj megfelelően elő van készítve, azonban a benne elvetett magok mégsem képesek szépen, egységesen  kikelni és fejlődni. Hanem fotokban visszamaradt fűfeletek sárgulnak, tarkítva a zöld egységes  területeket.

Lehet ilyenkor bármit is tenni?

Természetesen! Az első és legfontosabb, hogy eszedbe se jusson magára hagyni a kert földjét! Táplálni kell megbízható csodaszerekkel, hogy a föld visszanyerje erejét. Mivel lehet ezt elérni? A legfontosabb, hogy úgy tápláld a talajt, hogy abban elinduljon az aktív talajélet, ezzel biztosítva a gyökeresedést. Erre két kiváló talajjavítót is tudunk neked ajánlani, amelyek híresek a jótékony hatásukról. Az egyik ilyen anyag a Vivisol talajjavító, amely még ősz után is képes segíteni a talajban meginduló folyamatokat, hosszú távon pedig biztosítja a tápanyagellátást a gyepnek.

Ha még az idő lehűlése előtt szeretnél segítséget nyújtani a kertednek, és a lehető leghamarabb szeretnéd helyére billenteni az egyensúlyt, akkor Prohumint kell beszerezned! Ezzel akár már +5-6°C körül is fogsz tudni öntözni vagy permetezni még télen is. Ez egy kétkomponensű humusz, amelyből nagyon könnyen és gyorsan képes felvenni a fontos tápanyagokat a föld, illetve a beültetett növények is. A gyenge fűszálak így könnyedén megmaradnak és erősödnek akár egy nagy hóréteg alatt is.

A használata sem nehéz!

Ha permetezni szeretnéd, akkor 10 liter vízbe önts 2-3 dl Prohumint, majd kezeld le vele a területet úgy, hogy a leggyengébb részek kapják a legtöbbet belőle. Beöntözés esetében pedig 10 liternyi vízbe 5 dl Prohumin szükséges, ez kb 3-4 négyzetméterre elegendő mennyiség./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek