2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Rekordszámú résztvevő a LÁEV-különvonaton

Teljesen megtelt a Lillafüredi Állami Erdei vasút szombati, Ortástetőre indított különvonata. Hat kocsit állítottunk be, és akkora volt az érdeklődés, hogy szinte egyetlen ülőhely sem maradt szabadon, mintegy 180 utasunk volt a nap folyamán.

A program azért számított különlegesnek, mert erre a szárnyvonalra évente mindössze néhány alkalommal közlekedtetünk szerelvényt. Szerencsére a körülményekre sem lehetett panaszunk, csodálatos őszi időjárás várta a kisvasutak szerelmeseit. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a LÁEV baráti köre által meghirdetett program résztvevői számos kísérőrendezvény közül választhattak. Szakavatott vezető kalauzolásával bejárhatták a nemrég megújult Forrás-völgyi tanösvényt, majd ellátogathattak a Miskolci Állatkertbe. Arra is volt lehetőség, hogy az Ortástetőtől mindössze három kilométerre fekvő andókúti pihenőhelyet is felkeressék az utasok. Ezt a turisztikai célpontot az ÉSZAKERDŐ Zrt. a
közelmúltban újította fel. Gondoltunk a fényképészekre is, ezért Ortástető – Papírgyár – Ortástető viszonylatban külön fotóvonatot is indítottunk. Összességében elmondható, hogy remek hangulatú programon vagyunk túl – mondta Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek