2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ötszáz facsemetét fogadnak örökbe Szerencsen

Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Generali-Providencia Biztosító Zrt. szerencsi képviselete által telepített ötszáz facsemete örökbefogadási ünnepsége lesz holnap délután a szerencsi Árpád-hegyen lévő fenyvesben. A facsemetéket több mint negyven család, baráti közösség, civil szervezet és intézmény „fogadja örökbe”, vállalva a növények locsolását, környezetük tisztán tartását.

Az eseményen a program fővédnöke: Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára mond köszöntőt.

Ezt követően az örökbefogadók jelképesen meglocsolják a fenyőket.Szerencs természeti ékessége a város szomszédságában található Árpád-hegyen lévő fenyves. A terület korábban kedvelt kirándulóhelye volt a helybélieknek, ahol számos közösségi rendezvényt tartottak. Az erdő az elmúlt évtizedekben természetes pusztulás, meggondolatlan gazégetések és vandálok tevékenységének köszönhetően folyamatosan pusztult. Ezt a folyamatot szeretné megfordítani a mostani faültetés. A gondozás pedig széles körű összefogással történik, biztosítva a növények megmaradását, és bizonyítva a  helyi társadalom elkötelezettségét a természeti értékek megóvására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…