2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Országos kampány a tudatos hulladékgyűjtésért

„Körforgó – szelektív forgatag” címmel országjáró kampányt indított útjára az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ). A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampány első vidéki állomása Salgótarján. Az elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szóló Körforgó egy hónap alatt bejárja az ország valamennyi megyeszékhelyét. Szeptember hátralevő napjaiban az ország keleti, október első felében pedig a dunántúli megyeközpontokba látogat a „Körforgó – szelektív forgatag” címet viselő rendezvénysorozat, amelynek középpontjában a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése áll.

„Kevesen tudják, de évente több százmilliárd forint értékű újrahasznosítható hulladékról mondunk le, amikor egyszerűen a kukába dobunk olyan tárgyakat, amelyeket ha szelektíven gyűjtenénk, garantálhatnánk visszaforgatásukat a termelésbe” – mondja a kampány kapcsán Vámosi Oszkár, a szervező OHÜ ügyvezetője.

A „Körforgó – szelektív forgatag” tippekkel, trükkökkel és válogatott praktikákkal készül minden korosztálynak, hogy a lehető leghatékonyabban tudják beépíteni mindennapjaikba a hulladékok válogatásának helyes gyakorlatát.

A gyerekeket mesejáték, ugrálóvár, bungee run, mobilcsúszka, „Mi kerül a kukába?” – célbadobós játék, kézműves foglalkozások és a szelektív hulladékgyűjtésre épülő „Ki nevet a végén?” várja.

A felnőttek és az idősebb gyermekek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés kiállításán a tejes és a gyümölcsleves dobozok „életútjával” ismerkedhetnek meg. A „Hulladékból termék” tárlat a szelektív gyűjtésben részt vevő csomagolási hulladékok mellett az egyéb veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladék gyűjtésébe és hasznosításába is beavatja a kilátogatókat.

Délután négy órakor rendezik meg a „mobilcsúszka” versenyt, amelynek lényege, hogy a résztvevők elhozzák régi, megunt, használhatatlan mobiltelefonjaikat, minimum öt darabot, és egy határozott mozdulattal a legmesszebbre elcsúsztatva a lehető legtöbb pontot gyűjtik össze a pályán. Minél több telefont hoz magával a versenyző, annál nagyobb az esélye a magasabb pontszám elérésére, így a verseny és a fődíj megnyerésére is, ami egy iPhone.

A nap záróeseménye az Alma zenekar koncertje.

A „Körforgó – szelektív forgatag” rendezvénysorozat részleteiről a http://szelektivinfo.hu/korforgo/ oldalon tájékozódhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…