2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

„Önkéntesség határok nélkül”

A Szikra Alapítvány szervezésében 2011 az Önkéntesség éve alkalmából megvalósuló nemzetközi program keretében 10 rozsnyói és 10 miskolci fiatal (Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai) ismerkedik az önkéntességgel 2011. szeptember 22-23-24-én .
Az NCA által támogatott 3 napos program során civilszervezetek életébe tekinthetnek be a fiatalok.

Első nap az Autómentes Nap keretében felállított önkéntes sátorba látogatnak el a résztvevők, majd a nap zárásaként az esti órákban egy „Zöld-kommandó” elnevezésű akció során a Belvárosi Óvoda udvarán ültetnek virágokat, meglepetést okozva a másnap munkába, óvodába érkezőknek.
Második napon a Fügedi Márta Népművészeti Egyesületnél a szervezet életének megismerése mellett kézművességet kipróbálva apró ajándéktárgyakat is készítenek az önkéntesek.
Délután a KKSK Kétkeréken Gördülők Alapítványánál tesznek látogatást, ahol további fiatalok osztják meg önkéntességgel kapcsolatos élményeiket a résztvevőkkel.
Harmadik nap során a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumával, és tagszervezeteivel ismerkednek meg az önkéntesek, és az önkéntesség egy másik oldalát is kipróbálva a Kazincbarcikai Kórházban látogatnak meg betegeket, ahol saját kezűleg készített ajándékokat adják majd át.
A Szikra Önkéntes Centrum célja a programmal a fiatalok szemléletformálása, az önkéntesség népszerűsítése, határon átnyúló kapcsolatok, együttműködések generálása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…