2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Ökológiai médiatábor hátrányos helyzetű borsodi gyermekeknek

A környezetvédelem és a közösségi média találkozása az erdőben

A Pillangó Fejlesztések 2016-ban különleges nyári programot kínál a borsodi kistelepüléseken élő fiatalok számára. Az újszerű kezdeményezésként életre hívott táborba Magyarország elmaradott településein élő, a környezetvédelem és a multimédia világa iránt érdeklődő gyerekeket várják. A tábor létrejöttét a Canon Hungária Kft. támogatja.

A Tábor

Nyolc borsodi kisfalu 35 felső tagozatos diákja vesz részt idén a Pillangó Fejlesztések és a Canon közös táborában. A táborlakók olyan környezetvédelem és fenntarthatóság iránt érdeklődő gyerekek, akik a „zöld” téma kapcsán szívesen nyernek bepillantást a videofilm készítés, vágás, a fotózás és a közösségi média felelősségteljes használatába.

A táborban az élményalapú tanulást előtérbe helyező munka két csoportban zajlik. Az ökológiai csoport tagjai – szakemberek vezetésével – feltérképezik saját településük természeti helyzetét, és kidolgoznak egy helyben megvalósítható tervet, illetve a hétköznapokban is egyszerűen kivitelezhető környezetvédelmi praktikákkal gyarapítják tudásukat.

A „média” csoportban tevékenykedő gyerekek mindeközben a Canon által biztosított videokamerák és fényképezőgépek használatának fortélyaival ismerkednek; illetve képzett oktatók és médiaszakos diákok segítségével kaphatják lencsevégre az ökológia csoport munkájának különféle mozzanatait. Az anyagok rögzítése után azok szerkesztésében és megosztásában is aktívan részt vesznek.

A résztvevők már a tábor előtt bizonyították elhivatottságukat a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt. Pályamunkaként plakátot, rajzot, makettet, videót vagy leírást küldtek arról, hogyan fejlesztenék és tennék élhetőbbé környezetüket.

A Pillangó Fejlesztések és a Canon nem korlátozta a programot csupán a tábor résztvevőire: a vállalat közösségi médiával foglalkozó szakemberei a tábor meghirdetésekor mintegy 500 felső tagozatos diáknak tartottak előadást a közösségi média veszélyeiről és felelősségteljes használatáról, és a Pillangó Fejlesztések Önkéntesei is felhívták a figyelmet fenntarthatóság fontosságára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek