2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ökoland Szikszón

A  Szikszói Kistérségi Többcélú Önkormányzati Társulás szervezésében térségi konferencián mutatkozott be az Ökoland Környezetipari és Hulladékgazdálkodási Klaszter. A klasztert a Cirkont csoport hozta létre, amelynek a tagja a Cirkont Zrt a szemétszállítás szolgáltatója Szikszón.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere, a kistérségi elnök arról beszélt: a rendezvény fő célja az volt, hogy a térségi polgármesterek képet kapjanak a klaszter céljairól, fejlesztési törekvéseiről. A klaszter fejlesztései középtávon a szerves hulladékok komposztálását, a szervezetben résztvevő cégek közös informatikai platformjának létrehozását, biodízel élőállítását szolgálják. A hosszú távú cél a térségben keletkezett hulladékok újrahasznosítása, alternatív energia termelése, a felhagyott hulladéklerakók rekultivációja.

Üveges Zsolt, a Cirkont Zrt ügyvezető igazgatója arról beszélt: a szikszóiaknak jó hír, hogy ősszel egy hulladék átrakó kezdi meg a működését a városban.  Díjazás ellenében tudnak fogadni nagy mennyiségű lakossági kommunális és építőipari hulladékot. De lesz lehetőség szelektív és veszélyes hulladék elhelyezésére is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek